Dryckeslekar

Ge en, ta en

5.31Kvisningar

Det här behöver du:

Kortlek
Varje deltagare har en alkoholhaltig dryck (och så klart möjligt att fylla på!).

Spelet:

Blanda kortleken noga och kupera. Välj vem som börjar som dealer. Dealern byts efter att kortleken tagit slut. Varje spelare får tre öppna kort på bordet framför sig. Dealern frågar deltagare 2: Ge eller ta?. Om denne svarar: Ge, så vänder dealern det översta kortet i kortleken, och de som har samma valör bland något av sina tre kort får dela ut en klunk till annan deltagare. Om deltagare har två likadana kort bland sina tre, får denne dela ut två klunkar till en deltagare eller en klunk till två deltagare. Samma princip om alla tre korten har samma valör. Dragna kort läggs i en ”skräphög”.

Därefter vänder dealern på nästa kort. Nu är det två klunkar som gäller (och fortfarande ge!). Nästa kort gäller följaktligen då tre klunkar. När tre kort är dragna är det dags för nästa deltagare att välja ge eller ta.

Principen är den samma om man svarar: Ta! Skillnaden är att om du har kortet så dricker du själv. Fortfarande är det dock samma princip, det vill säga en klunk på kort ett, två klunkar på kort två och så vidare.

Det går att göra spelet lite svårare genom att dra fyra, fem eller kanske sex kort vilket motsvarar samma antal klunkar.

När du inte längre kan läsa korten är det dags att sluta spela!