Här tänkte vi tipsa om partytrick som man kan imponera med på festen. För att enklare illustrera hur själva tricket går till, så använder vi oss av kortfilmer från YouTube.

Här nedan hittar du ett antal roliga partytrick. Som vanligt är tricken listade i bokstavsordning.

Den böjda cigaretten

Gör så här:

Normalt sett, om du försöker böja en cigarett så går den av. Men – Ta saliv på fingertoppen och stryk denna längst ut på cigaretten. Tänd sedan cigaretten och ta några bloss. Sedan kan du böja cigaretten och bli den coolaste rökaren på festen!

Kapsyltricket

Ypperligt trick för vadslagning!

Gör så här:

Lägg en tom ölflaska på sidan. Ta metallkapsylen, vik den dubbel och placera den precis inuti öppningen så den sticker ut. Säg nu till de andra att försöka blåsa in kapsylen i flaskan. Något som faktiskt är omöjligt! När man blåser mot kapsylen blåser man även luft in i flaskan vilket bygger upp ett tryck i den. Detta tryck tvingar kapsylen att hoppa ut i stället för att åka in!

Korkens återkomst

Gör så här:

Ta en vinflaska. Tryck ner en kork i flaskan så att den hamnar på botten av densamma. Ta en genomskinlig plastpåse, modell större fryspåse eller liknande, och vik den på längden tills den är så smal att den går ner i flaskan. OBS! Öppningen på påsen ska vara uppåt, mot flaskhalsen. För ner påsen i flaskan och lirka upp korken så att den är i höjd med början på flaskhalsen. Vik upp påsöppningen och blås upp påsen. Korken naglas fast mellan påsen och glaset. Dra sedan försiktigt påsen ur flaskan och: Voila! Korken följer med!

Vatten i glaset

Gör så här:

Fyll ett mindre fat med vatten (så att vattnet når en bit upp på själva fatet). Ta sedan två tändstickor, en rund metallbit (eller mynt!) med ett litet hål i mitten. Staga upp tändstickorna i fatet med hjälp av metallbiten (myntet!). Tänd eld på tändstickorna i fatet. För ett glas (upp och ned!) över tändstickorna tills glaset står i vattnet på fatet. Tändstickorna slocknar och drar med sig vattnet upp i glaset! Fatet är tomt!

Servett som ölöppnare

Gör så här:

Ta en kvadratisk servett. Vik denna på mitten i diagonala hörn så att den bildar en triangel. Rulla sedan ihop servetten. OBS! Rulla hårt! Speciellt mot mitten av servetten. Vik sedan den hoprullade servetten på mitten så att den blir dubbel. Ta den hopvikta servetten och sätt den mot kapsylen på en ölflaska. Använd den sedan som en kapsylöppnare!